Återigen en cyklisthatare som utsatt cyklister för livsfara

posted in: Information | 8

Återigen en cyklisthatare som utsatt cyklister för livsfara

Roslagen 2017-04-23

Nu har det hänt igen. En uppretad bilförare som tutar ihållande och sedan kör om cyklisterna och tvärbromsar. Händelsen drabbade en liten klunga på fyra cyklister på väg från Rimbo mot Åkersberga. En av cyklisterna väjde ner i diket och vurpade med allvarliga skador som följd.

Jag följer två likadana händelser där drabbade personer väntar på upprättelse.

Nacka 2015-05-14

Cyklist skadad

Ett fall inträffade i Nacka den 14 maj 2015. En klunga på endast fem cyklister var ute på en träningstur. En bilförare tutade ihållande och körde om dem med minimal marginal och tvärnitade. En cyklist fick allvarliga skador, bland annat nyckelbensbrott. Bilföraren frikändes helt i tingsrätten för han skyllde på en katt som ingen annan såg. Detta fall ska upp i Svea hovrätt senare i år eftersom åklagaren överklagat.

Oskarshamn 2016-08-30

Ett gäng på sammanlagt sju cyklister var ute och tränade. En bilförare körde om cyklisterna och tvärbromsade. Två cyklister blev svårt skadade och fick åka ambulans. Bilföraren är åtalad och det blir rättegång i juni i Kalmar.

Kan det vara tillfälligheter att dessa bilförare är män?

8 Responses

 1. Anti Wendel

  Det är inget annat än överlagt mordförsök.

  • Toholmen

   Visst känner man så. Men om han hade velat döda skulle han ha kört rakt på i full fart. Men likgiltighet för andra människors säkerhet i någon form är det. /Tomas

   • Anti Wendel

    Håller inte med dig. Man kan vilja ha ihjäl någon på många olika sätt, inte bara köra rakt på…

    • Toholmen

     Vår lagstiftning och rättspraxis är som den är. Hur som helst är det oförsvarligt och borde straffas ordentligt. Det finns länder där det döms för mord i liknande fall.

 2. Kristina Mannby

  Hur tänkte tingsrätten där??? Man får inte ens tvärnita för smådjur när man har andra trafikanter bakom. Det har i alla fall jag fått lära mig.

  • Toholmen

   Ja, säg det…De menade att det kunde ha varit en reflexhandling och därför inte skulle ha varit straffbart…/Tomas

   • Kristina Mannby

    Tror inte på någon reflexahandling, när bilisten precis innan tutat ihållande på cyklisterna och kört om dem med minimal marginal.

    • Toholmen

     Du är inte ensam, Kristina. Vi är många som tror samma sak. Jag hoppas och tror att hovrätten gör en annan bedömning.