Felaktigt rapporterad för olovlig körning

posted in: Information | 0

Mannen blev felaktigt rapporterad för olovlig körning, grovt brott.

Hans körkort var återkallat på grund av en trafikförseelse. Han arbetar som grävmaskinist och undrade förstås om det skulle utgöra ett hinder om hans körkort är återkallat. I samråd med sin arbetsgivare tog han reda på att han ska kunna sköta sitt arbete trots att körkortet är återkallat om han endast flyttar maskinen kortare sträcka. Ändå blev han felaktigt rapporterad för olovlig körning.

Polisen sökte upp honom på jobbet

En dag kom en polispatrull till arbetsplatsen och rapporterade mannen för grov olovlig körning samt förbjöd honom att arbeta vidare. Han vågade naturligtvis inte trotsa polisen så arbetet blev stillastående resten av dagen. Mannen förklarade dock att han nekade till brott men poliserna var helt säkra. Han hade inte rätt att arbeta vidare, påstod de. Mannen anlitade Paragrafhjälpen.

Kallades till förhör i onödan

När det hade gått en månad fick vi kontakt med en ansvarig polis och denne lovade att en kallelse snart skulle komma. När vi sedan infann oss till förhöret togs vi emot av förhörsledaren som omgående meddelade att ärendet precis hade blivit nerlagt. Han hade just övertagit det och läst på och insett att gärningen inte alls var brottslig. Den här mannen har alltså fått vänta på ett självklart beslut i flera veckor med den oro det innebär att vara brottsmisstänkt.

Köra grävmaskin utan körkort